Παράθυρα


ΕΙΔΙΚΑ ΥΑΛΟΤΟΥΒΛΑ

Σε πολλές κατασκευές με υαλότουβλα είναι αναγκαία η χρήση ειδικών τεμαχίων. Υπάρχουν για τις περιπτώσεις αυτές γωνιακά υαλότουβλα για το σχηματισμό γωνιακής κατασκευής όπως π.χ.στις ντουζιέρες. Η γωνία που μπορεί να σχηματιστεί είναι 90 μοίρες .Στις κατασκευές αυτές συχνά απαιτούνται και τερματικά υαλότουβλα για τοιχοποιίες που δεν εφάπτονται με άλλες τοιχοποιίες ( ελεύθεροι τοίχοι ).
Τα τερματικά υαλότουβλα δυο πλευρών χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία σκαλοπατιών στις τοιχοποιίες. Τα ειδικά τεμάχια εξασφαλίζουν ένα τέλειο φινίρισμα στις ελεύθερα τοιχία που προσδίδει έμφαση στη λεπτομέρεια. Τέλος τα υαλότουβλα εξαερισμού χρησιμοποιούνται σε κλειστούς μη αεριζόμενους χώρους (μεσοτοιχίες), χαρίζοντας υγιεινή διαβίωση και προστασία από την υγρασία.Σημαντική είναι η χρήση τους σε σημεία που απαγορεύεται από την Πολεοδομία η διάνοιξη παραθύρου.
Οι υαλόπλακες αποτελούν υλικά οριζόντιας δόμησης και όχι τοιχοποιίας. Χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν φωτεινότητα σε σκοτεινές αίθουσες υπογείων, καθώς και σε οροφές αιθρίων, εσωτερικών και εξωτερικών.


ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Οι τοιχοποιίες από υαλότουβλα αποτελούν σταθερά δομικά στοιχεία. Σε πολλές περιπτώσεις όμως είναι δυνατή η διάνοιξη μικρών παραθύρων με ειδικά πλαίσια μεταλλικά ή πλαστικά τα οποία προσφέρουν άριστο εξαερισμό. Τα πλαίσια αυτά εντοιχίζονται σε διάφορα σημεία της τοιχοποιίας ανάλογα με τις ανάγκες. Για όλες τις μορφές δόμησης υαλότουβλων απαιτούνται ειδικοί σταυροί αρμολόγησης που παρέχουν ασφάλεια στην κατασκευή (συστολές-διαστολές) και αντισεισμικότητα, καθώς και ειδική κόλλα δόμησης ισχυρής συγκολλητικής ικανότητας και αντιμουχλικής δράσης.210 7488 791

Μεσογείων 83, 11527, Αθήνα

Αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Site: glass.com.gr

Email: info@glass.com.gr